Halve Marathon

De halve marathon in Naaldwijk is een populaire halve marathon in de regio Westland, Haaglanden en Rotterdam. Deze halve marathon is een vervolg op de ooit populaire Westland Marathon. Deze wedstrijd wordt door deelnemers gelopen als afsluiting van het populaire Olympus '70 lopersproject, als laatste testloop voor de Marathon van Rotterdam of lopers die hun tijd op de halve marathon willen verbeteren. 

Deelname aan de halve marathon is mogelijk vanaf een leeftijd van 18 jaar.

Kosten deelname:

De kosten voor deelname aan de halve marathon zijn € 12. Dit is exclusief de aanschaf van de SAW tijdregistratiechip. We verwachten dat de meeste deelnemers al over een chip beschikken. Wie nog niet over een chip beschikt kan deze bestellen tijdens het inschrijfproces voor € 3.

Herinnering:
Alle deelnemers aan de halve marathon ontvangen een herinnering, deze kan voor of na de loop opgehaald worden in de atletiekhal.

 Route:

Je kan deze route ook bekijken op afstandmeten.nl, je kan dan in en uit zoomen.

Verzorging:

Verzorgingposten zijn beschikbaar op 6.3, 12.7 en 17.5 km. Bij deze posten is water en sportdrank beschikbaar. 
Bij de finish is er water, sportdrank, fruit en biscuits beschikbaar.

De EHBO heeft een vaste post bij cafe De Bonte Haas. Lopers komen passeren deze na 8.5 en 12.8 km. Ook bij de finish zal er EHBO aanwezig zijn.     

Hazen tijdens de halve marathon

Een aantal trainers van het Olympus ’70 lopersproject treden op als tempomakers op de halve marathon. Zij zullen starten op de volgende tijden:

  • 1uur 50 
  • 2 uur

De hazen zijn herkenbaar aan de gele hesjes die ze dragen met daarop geschreven de te lopen tijd. 

Deelname:
Iedere deelnemer loopt voor eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade dan ook.

Prijzen:
Prijzen in natura en geldprijzen voor de snelste 3 lopers in de verschillende categorieën. Tevens zijn er prijzen voor de eerste 3 dames en heren overal. De prijsuitreiking vind plaats zodra er voldoende finishers zijn voor de verschillende categorieën.  .

Tijdlimiet:

Er geldt een tijdlimiet van 2,5 uur.  

Wedstrijdcategorieën:

Heren
• Mannen senioren, 18-39 jaar
• Mannen masters, 40-49 jaar
• Mannen masters, 50-59 jaar
• Mannen masters, 60 jaar en ouder

 

Dames
• 18-44 jaar
• masters, 45-54 jaar
• masters, 55 jaar en ouder

Er is geen onderscheid tussen recreatieve en wedstrijddeelnemers.