Leeftijd:
Overeenkomstig de adviezen van de Atletiekunie hanteren wij voor deelname aan de halve marathon een minimum leeftijd van 18 jaar.

Prijzen:
Prijzen in natura en geldprijzen voor de snelste 3 lopers in de verschillende categorieën. Tevens zijn er prijzen voor de eerste 3 dames en heren overal. De huldiging van de overall winnaars zal plaats vinden op het Wilhelminaplein, kort na de finish van de 3e dame en heer. De overige prijzen worden zo snel mogelijk na binnenkomst van de laatste loper uitgereikt in de sporthal 'de Pijl'. Dit zal rond 16:30 zijn.

Gratis deelname:
Mannen die het afgelopen 2 jaar een halve marathon binnen 1.15 uur en vrouwen die binnen 1.30 uur finishten, komen in aanmerking voor een gratis startbewijs. Mail hiervoor een bewijs van je eindtijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na controle krijg je een code waarmee je gratis kunt inschrijven.

Tijdlimiet:
Aangezien de weersomstandigheden niet van te voren ingeschat kunnen worden, hebben we besloten een tijdslimiet in te stellen. Dit doen we niet alleen om de lopers tegen zichzelf te beschermen, maar ook om het voor de vele vrijwilligers (waar we zuinig op willen zijn) haalbaar en draaglijk te houden.

Bij het punt waar je vanaf de Poel de Zwartendijk oversteekt naar de Papelaan, rond 10.5 kilometer, wordt na 1:10 elke deelnemer rechtsaf richting centrum Naaldwijk gestuurd.

 

Wedstrijdcategorieën:

Heren
• Mannen senioren, 18-34 jaar
• Mannen masters, 35-39 jaar
• Mannen masters, 40-44 jaar
• Mannen masters, 45-49 jaar
• Mannen masters, 50-54 jaar
• Mannen masters, 55-59 jaar
• Mannen masters, 60 jaar en ouder
 
  • Dames
  • 18-44 jaar
  • masters, 45-54 jaar
  • masters, 55 jaar en ouder
     

Er is geen onderscheid tussen recreatieve en wedstrijddeelnemers.

Herinnering:
Alle deelnemers aan de halve marathon ontvangen een herinnering, deze kan voor of na de loop opgehaald worden in sporthal 'de Pijl'.

Deelname:
Iedere deelnemer loopt voor eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade dan ook.

Hazen tijdens de halve marathon

Een aantal trainers van het Olympus ’70 lopersproject treden op als tempomakers op de halve marathon. Ook dit jaar hebben we weer de beste hazen kunnen strikken. Er is dit jaar een haas voor 1:59:59 (??), 1:55 (??), 1:50 (??),1:45 (??), 1:40 (??), 1:35 (?)

Parcoursrecords halve marathon

Omdat het Parcours de laatste jaren wat gewijzigd is en omdat Olympus'70 in 2020 haar 50 jarige bestaan vierde heeft de organisatie besloten het parcoursrecord opnieuw in te stellen. We hebben hiervoor bij zowel de dames als de heren de snelste tijd genomen die in 2018 of 2019 is gelopen. Op verbetering van het parcoursrecord staat bij zowel de mannen als vrouwen in eerste instantie een bonus van €100,--.

Heren:  1:10:39 Christiaan van Beusichem (2018)
Dames: 1:22:50 Marlies Jongerius (2019)

N.B. Het parcours is niet gecertificeerd door de Atletiekunie.

Free Joomla! template by L.THEME