Informatie 

 

Zondag 26 maart 2023 gaat de Ruitenburg halve Westland weer van start. Dit keer vanaf de atletiek-accomodatie van Olympus '70 in plaats van het centrum van Naaldwijk.

Op deze pagina vind je informatie over:

  1. Het programma
  2. De parcoursen
  3. Startnummers en chips
  4. Omkleden
  5. Bereikbaarheid

De informatie op deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen en zal verder aangevuld worden. 

 

Programma

Tijdstip Activiteit Locatie
9.00-10.30 Start wandelen Indoorhal Olympus '70
9.30-11.00 Ophalen startnummers Indoorhal Olympus '70
11.00 Start halve marathon fietspad bij Olympus '70
11.00 Start 10 kilometer fietspad bij Olympus '70
11.10 Start 5 kilometer fietspad bij Olympus '70
13.20 Start Framerunners 60m baan Olympus '70
13.30 Start jeugdloop 600m  baan Olympus '70
13.45 Start jeugdloop 1.400 fietspad bij Olympus '70
14.40 Start Framerunners 200m baan Olympus ´70 
     

 

De parcoursen

De organisatie heeft voor de verschillende afstanden gezocht naar een afwisselend, snel en zoveel mogelijk verkeersvrij parcours. De routes van de halve marathon gaan door de polders in de omgeving Naaldwijk en geven een goed beeld van het kassengebied, de watergangen en de natuur. 

  • Route halve marathon

  • Route 10 kilometer

  • Route 5 kilometer 

  • Route jeugdloop

 

Startnummers en tijdregistratie chips

Startnummers kunnen op de wedstrijddag worden opgehaald in de indoorhal van Olympus '70.

 

Voor de tijdregistratie van de hardlooponderdelen wordt er gebruik gemaakt van de herbruikbare chips van Stichting Atletiek Support (SAW). Deze SAW chips moet op de wreef van de schoen gedragen worden. Al 5.000 hardlopers beschikken over deze chip die sinds 2010 gebruikt wordt in de regio Westland.Als je al over een SAW chip gebruikt kun je het nummer van deze chip invullen op het inschrijfforumlier. Deelnemers die nog niet over een chip beschikken kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier en een chip bestellen.  De kosten daarvan zijn € 3.Deze herbruikbare chip wordt gebruikt bij alle wegwedstrijden die door Olympus ’70 georganiseerd worden. Daarnaast gaan steeds meer andere regionale wedstrijden gebruik maken van deze chip. 

 

Mocht je je chip vergeten mee te nemen dan kun je op de wedstrijddag nog een chip aanschaffen bij het servicepunt in de hal. Als je van start gaat zonder chip zal je niet worden opgenomen in de uitslagenlijst. "No chip no time".

Lopers die de chip niet meer denken te gebruiken, kunnen deze na afloop gebruiken als consumptiebon in de kantine van Olympus 70.

Door op onderstaande foto te klikken krijg je een filmpje te zien met 2 methoden hoe je de chip aan je schoen kan doen.

 

Omkleden

De accomodatie van Olympus '70 beschikt over ruime kleedkamers en douches. Tassen kunnen worden neergezet in de rekken in de indoorhal. Omkleden is ook mogelijk in de indoorhal. 

Olympus '70

Bereikbaarheid

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met de fiets te komen. De start en finish vindt plaats op het complex atletiekvereniging Olympus '70. Het adres Galgeweg 35, 2671MR Naaldwijk. 

Google maps

Per fiets

Olympus '70 is bereikbaar via het fietspad "trambaan West" dat het zwembad de Hoge Bomen verbind met de snelbinder. Fietsen kunnen geparkeerd worden op het fietsenparkeerterrein. 

Per openbaar vervoer

Per bus naar Naaldwijk, halte Zuidweg. Zuidweg inlopen richting sportpark Plan uw route via http://9292.nl/ 

 

Per auto 

Vanuit Den Haag, via Poeldijk, via N213 richting Poeldijk en Naaldwijk:
Rechtdoor blijven rijden tot de eerste rotonde, bij de rotonde rechtsaf de Piet Stuijkweg in, aan het einde op de rotonde rechtsaf.

Vanuit Amsterdam en Utrecht:
A4 volgen richting Den Haag-Zuid, Rijswijk en Hoek van Holland. Daarna N211 richting Hoek van Holland, bij het eerste grote kruispunt links afslaan, N222 richting Honselersdijk/Naaldwijk. Weg afrijden (halverwege rotonde) tot aan T-kruising (Bloemenveiling), dan linksaf, N222 richting Naaldwijk en bij het volgende kruispunt (bij Carlton hotel) linksaf de Burg. Elsenweg (N213)  Deze weg volgen tot de eerste rotonde, bij de rotonde rechtsaf de Piet Stuijkweg in, aan het einde op de rotonde rechtsaf.

Parkeren  

De parkeerplaats bij de Olympus '70 accomodatie heeft een beperkte capacitieit en zal worden afgesloten tijdens het evenement. Parkeren is mogelijk bij:

- P1 Parkeerplaats Zwembad de Hoge Bomen

- P2 voetbalverenigig Westlandia 

- P3 Jeu de Boule vereniging