Het grootste Westlandse loopevenement – de Arcade Halve Marathon – trok zaterdag 28 maart weer een grote groep hardlopers naar Naaldwijk. Ondanks de straffe wind, de lage temperatuur en de grijze lucht verschenen in totaal bijna 1600 lopers aan de start. Voordat om 12.30 uur het hardloopspektakel losbarstte, waren ’s ochtends de wandelaars al op pad gegaan. Ruim 800 wandelliefhebbers liepen een tocht van 10, 15, 21 of 30 kilometer.

 

Het hoogtepunt van de loopwedstrijd is de halve marathon. Wethouder Arne Weverling loste om 14.00 uur het startschot en stuurde 531 deelnemers op pad. Patrick Kwist meldde zich met een tijd van 1.11.58 als eerste op het Wilhelminaplein. Hij had daarmee een ruime voorsprong op de nummers 2, René de Lange (1.14.04) en 3, Aziz Kanfaoui (1.14.43). Bij de dames won Carla Ophorst haar thuiswedstrijd. Zij finishte in 1.27.16 en was daarmee minuten sneller dan Helmie Ramakers en Ayesha van Marrewijk.

 

René Kops leverde een topprestatie. Deze bijzondere deelnemer aan de Arcade Halve Marathon werd in 2012 getroffen door een herseninfarct en zamelde met zijn deelname geld in voor de Hersenstichting. Vergezeld door familie en vrienden liep hij in 2.24 naar de finish.

 

Lopers onder de 18 jaar

 

Eerder op de dag, om 12.30 uur, waren de deelnemers aan ‘de 5 van VORM’ op weg gegaan. Arthur van Dijk van Olympus ’70 won de strijd over 5 kilometer in 16.08 en Ilona Lievaart, ook van Olympus ’70, kwam als eerste dame over de finish. In het klassement voor lopers onder de 18 jaar behaalden Tom de Gelder en Lisan Duijvestijn de eerste plek.

 

Op de Van der Windt Verpakking Run over 10 kilometer bleek Jeroen van Aken de snelste atleet. Hij finishte in 33.56. Bij de dames eindigde Silke Schmidt als eerste met een tijd van 36.54. Met deze twee winnaars was de bovenste trede van het podium op deze afstand een exacte kopie van vorig jaar.

 

Kidsrun

 

Naast de wedstrijden voor volwassenen stonden er op 28 maart ook twee wedstrijden voor kinderen op het programma. Basisschoolkinderen uit de groepen 1 t/m 4 liepen een afstand van 500 meter. Kenan Türegün van de Daltonschool uit Naaldwijk had aan 2.34 voldoende om het parcours af te leggen. Snelste meisje was Floortje Lusthof, die maar 5 seconden meer nodig had.

 

Op de 1.200 meter gingen kinderen uit de groepen 5 t/m 8 de strijd met elkaar aan. Paddy Smit was hier met 4.18 de snelste jongen en Pauline Lievaart met 4.49 het snelste meisje.

 

Aan de Zier Running Kidsrun deden 352 kinderen mee en dat zijn er weer meer dan vorig jaar. Alle deelnemertjes werden beloond met een T-shirt, een medaille en een ijsje van IJssalon LKKR!

 

Bijzondere wandeltochten

 

Traditiegetrouw worden op de dag van de Arcade Halve Marathon ook wandeltochten georganiseerd. Wandelaars vanuit het hele land meldden zich ’s ochtends in sporthal De Pijl voor een tocht over 10, 15, 21 of 30 kilometer. Ondanks het regenachtige weer gingen ruim 800 wandelaars op pad. Zij wandelden langs bijzondere locaties, zoals de Kookschuur en het Puchmuseum. Onderweg werden de deelnemers verwend met hapjes en drankjes en bij terugkeer stond er een mooie voorjaarsbloeier en een bakje tomaatjes voor ze klaar.

 

De organisatie van de Arcade Halve Marathon kijkt tevreden terug op een geslaagde 18e editie van het jaarlijkse loopevenement. Dankzij het enthousiasme van de deelnemers én de inzet van heel veel vrijwilligers wisten zij een mooi sportief feest te realiseren. De datum voor 2016 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Free Joomla! template by L.THEME