Alle netto uitslagen kunt u HIER terug vinden.

Snelle editie 2018

De Ruitenburg Halve Westland van 2018 gaat de boeken in als een hele snelle. Dat was niet alleen te danken aan het prima loopweer, maar ook aan het mooie, ambitieuze deelnemersveld.

De dag begon goed met een enorme opkomst bij de Zier Running Kidsrun. Het aantal inschrijvingen was zo groot, dat we de start met enkele minuten moesten uitstellen.

De 5 van Vorm werd een hele snelle uitvoering. Volgens trainer Arthur van Dijk van de Ruitenburg Runners was het de snelste editie ooit, met maar liefste zeven lopers onder de winnende tijd van 2016 en 2015. De winnaar, Max Polak uit Papendrecht, was bovendien sneller dan de snelste loper bij de CPC enkele weken geleden. Hij finishte in een tijd van 15:09. Ook de snelste dame, Elsbeth Ciesluk uit Delft, was behoorlijk sneller dan de snelste dame van vorig jaar.

De Van der Windt Verpakking Run werd gewonnen door Eric Wolfert van AV Flakkee, Middelharis. Hij liep een tijd van 34:31 en eindigde daarmee net voor Bram van Dongen, de winnaar van de vorige editie. Bij de dames won Marlies Jongerius uit Wateringen in een tijd van 37:39. Daarmee eindigde ze op een 8ste plaats in het overall klassement. Haar tijd was beter dan haar winnende tijd van vorig jaar.

De Ruitenburg Halve Westland werd overtuigend gewonnen door Christiaan van Beusichem van AV Flakkee. Zijn tijd, 1:10:36, was veruit de snelste tijd in jaren. Dat gold ook voor de nummer twee, Maarten van Zetten van Ilion (Zoetermeer). Ook de derde plaats was voor een atleet van AV Flakkee, Ricardo Sint Nicolaas. Bij de dames werd de top 3 gevormd door de bekende Westlandse namen, Monique Leentvaar, Marianne Goijert en de jarige Monique Weening.

Het was een geslaagde 21ste editie en daarvoor bedanken wij de vele vrijwilligers. Wij hopen dat ook zij kunnen terugkijken op een fijne dag. Wil jij volgend jaar ook een steentje bijdragen aan het leukste loopevenement van het Westland? Meld je aan als vrijwilliger! We kunnen altijd extra handen gebruiken.

We zien alle deelnemers én vrijwilligers volgend jaar graag weer terug. De editie van 2019 vindt plaats op 23 maart. Hou je de datum alvast vrij?

Foto's

Via onderstaande links zijn foto's van afgelopen zaterdag terug te vinden. Wil je jouw foto’s ook met ons wil delen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Impresssie wandeltocht

Carry Wilmink, AV Waterweg

Carry Wilmink, Algemeen

Jeroen Tibbe

Westlanders.nu

Cindy verdier

Video verslag WOS

Free Joomla! template by L.THEME